INFO TERKINI"Minda dan Budaya di Perkasa, Sejarah Tercipta"
Selamat Datang Ke Weblog SK Taman Rinting 1

Rabu, 31 Mac 2010

Sambutan Maulidur Rasul SAW

Program Minggu Penghayatan Sirah dan Sambutan Maulidur Rasul SAW peringkat SK Taman Rinting 1 telah berjaya diadakan yang bermula pada 22 Mac hingga 26 Mac 2010. Banyak aktiviti yang telah dijalankan sepanjang program ini diadakan termasuklah pertandingan Mencipta Poster, Hafazan Surah, Selawat, Mewarna, Menukar Teks Rumi kepada Tulisan Jawi, tayangan video, perarakan dan ceramah. Program ini juga turut diselitkan dengan slot motivasi dan program Anti Dadah yang disampaikan oleh panel jemputan.
Ceramah Maulidur Rasul telah diadakan pada 26 Mac 2010 dan disampaikan oleh penceramah jemputan iaitu Ustaz Maturidi Mohamed. Pada malamnya pula diisi dengan slot ceramah motivasi khusus kepada murid tahun 5 dan 6 serta ibu bapa murid yang disampaikan oleh penceramah undangan iaitu Ustaz Muliade Umat@ Bidin.
Pihak sekolah mengucapkan ribuan terima kasih atas sambutan dan kerjasama yang diberikan dalam menjayakan program ini kepada guru-guru, PIBG, para penaja dan ibu bapa serta kepada semua pihak yang terlibat.

Klik di sini untuk melihat foto sekitar program Maulidur Rasul yang telah berlangsung.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan